2011. augusztus 3., szerda

Napnyugta Santa Monicában

Elizabeth Adler a romantikus-krimi-limonádé könyvek koronázatlan királynője, és mivel romantikus hangulatban vagyok, róla írom első kritikámat.
Ellie Parrish Duveen, főhősnőnk éjt nappalá téve dolgozik, hogy sikerre vigye kis kávézóját. Tántoríthatatlan munkamorálja és ambíciói(cél a Michelin-csillagos étterem!!) nem tesznek jót a szerelmi életének, így amikor Dan Cassidy, a new yorki zsaru felbukkan az életében, elkerülhetetlen, hogy mindketten vonzalmat tápláljanak a másik iránt. Mert Ellie gyönyörű, magas, vöröshajú szépség, Dan meg izmos, jóképű álomsrác. Ahogy azt már megszokhattuk....mellékszál, de még nem akadt a kezembe könyv, aminek a főszereplői bűnrondák. Nos térjünk is vissza 480 oldalas chick-listünkhöz! Sajnos mindketten elfoglalt emberek; Ellienek ott a kávézója, Dannek meg a Vágtázó Mén borászatba kell életet lehelnie, így romantikázásra az elején nincs kilátás.
Buck Duveen épp most szabadult gazdag elmebetegnek fenntartott szanatóriumból, ahol 20 évet húzott le, és most bosszúszomjasan törtet célja felé. Aki éppen Ellie és nagymamája, Lottie néni. Ellie szülei korán meghaltak, így Lottie nénire hárul a feladat, hogy felnevelje unokáját. Ehhez "kis" segítség, hogy Lottie néni a dúsgazdad Parrish család feje, hatalmas háza, az Utazás Vége pedig vagyonokat ér. Buckot Lottie néni záratta be a Hustonba, amikor az elmebeteg férfi rátámadt. Most pedig, szabadulva, prostituáltakat gyilkol, melegít a "bosszúra". Terve akkor változik meg, amikor Buck beleszeret Ellibe. De innentől már az olvasóra bízom...
Nem rossz könyv, tényleg, de nem mondom, hogy "húha, megváltoztatta az életemet", mert nem, viszont egyszeri olvasásra tökéletes. Kisebb hibái: a fordítás néhol nagyon magyartalan, néhány mellékszerplő kidolgozatlan( ennek ellenére Chen, a szakács az egyik kedvencem, bírom a srácot), a folyamatos kurvázás elég zavaró, pedig nem tartom magam konzervatívnak....
Imádtam Lottie nénit, szerintem hihetelen egy forma, de Maya, Ellie legjobb barátnője se sokkal mögött helyezkedik el. Buckot szívből gyűlöltem, hihetelenül önző és kegyetlen ez a figura.
Hibáival is egy erős könyv, aminek a célja a színtiszta szórakoztatás, és ennek maradéktalanul eleget is tesz. Strandra kíváló olvasmány, az alatt pár óra alatt úgy érezhetjük, mi is a nyugati parton sütkérezünk a napon, mellettünk pedig az óceán megnyugatóan morajlik.
Elizabeth Adler: Napnyugta Santa Monicában
Ulpius ház, 2009, 480 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése